REJSER TIL SRI LANKA MED GRACE TOURS

Sri Lanka, der på sanskrit betyder ‘Den strålende Ø’, har en årtusind gammel historie og var kendt af oldtidens grækere som ‘Taprobane’ og som ‘Serendib’ af middelalderens arabiske købmænd.

Udover de buddhistiske historiske vidnesbyrd, der er så talrige overalt på øen, har også både kristne og hinduer beretninger om ‘Lanka’: Adam og Eva bosatte sig hér efter udvisningen fra Edens Have, og fra Adams Peak kunne de se tilbage til deres tabte paradis. I hinduernes episke værk Ramayana erobrer Rama Sri Lanka for at hente sin bortrøvede hustru, Sita, tilbage.

Få lande, der er så  små som Sri Lanka, kan tilbyde et så afvekslende miljø – det være sig landskabet med jungle, bjerge og strande, kulturen og religionerne, som er over 2500 år gamle, og det hele er krydret med en historie der er så fantastisk som østens egen mystik.

Vil du opleve kilometerlange hvide sandstrande med palmer, tropisk jungle med elefanter; kokos- og gummiplantager, eller et højland med bølgende teplantager afvekslende med intensivt dyrkede grøntsagsarealer, så er Sri Lanka valget.

Der er gode indkøbsmuligheder på Sri Lanka. Det første man kommer i tanke om er vel ædelstenene, som øen er verdensberømt for. Men der findes naturligvis mange andre gode ting at købe. Gå en tur i bazarene, hvor du for eksempel kan finde fint træskærerarbejde, batik, krydderier, figurer, djævlemasker, te og meget mere.

Sri Lanka

Om Sri Lanka

Fakta

Hovedstad: Sri Jayawardenapura-Kotte, beliggende i udkanten af Colombo.

Beliggenhed:
 Sri Lanka er en ø beliggende i det Indiske Ocean ud for Indiens sydspids og ca. 600 kilometer nord for ækvator. Med 185 kilometer fra øst til vest og 353 kilometer fra nord til syd er øen halvanden gang større end Danmark. Langs det meste af Sri Lankas kyst ligger den ene smukke strand efter den anden, og bag strandene strækker agerjord og jungleområder sig ind mod det centrale højland, der kulminerer i toppe på 2.500 meters højde. Sri Lanka har en rig og varieret flora og fauna, der bedst observeres i de mange junglenationalparker på den sydlige del af øen.

Areal:
147.181 km2.

Klima:
 Sri Lanka er beliggende i det tropiske klimabælte. De lavtliggende strandområder har en gennemsnitstempratur på ca. 27 grader. I byen Kandy i højlandet er dagstemperaturen mellem 20 til 25 grader og I Nuwara Eliya ca. 10 – 20 grader. De varmeste måneder ligger fra marts til juni, mens november til januar er de koldeste. Sri Lanka ligger i passatvindbæltet og har som det indiske subkontinent en regntid og en tørtid, der dog er forskellige i nord og i syd. Sydvestmonsunen bringer regn til sydvestkysten og til bjergene fra maj til august, mens den tørre tid er fra december til marts. Nordøstpassaten bringer regn til størstedelen af landet fra oktober til januar, fortrinsvis i aften- og nattetimerne. Den totale årlige nedbør er ca. 230 cm. – ca. 3 gange den årlige nedbør i Danmark.

Befolkning: 21.8 (2014).

Religion: Buddhisme 70,2%, hinduisme 12,6%,  islam 9,7%

Sprog: Landets sprog er sinhalesisk, tamilsk og engelsk. Der tales engelsk de fleste steder i landet. De fleste vejskilte er desuden skrevet på engelsk.

Styre: Republik.

Valuta: Sri Lankansk Rupee (LKR). Desuden findes der hævemaskiner, der i Sri Lanka hedder ATM-machines, langt de fleste steder. Selvfølgelig kan man også medbringe og veksle både Euros og US-dollars, hvis man ønsker det. Der kan betales med de fleste kreditkort som Mastercard, Visa og American Express på alle større hoteller og i banker samt butikker i større byer.

Visum/Pas: Danske statsborgere skal være i besiddelse af visum til Sri Lanka ved indrejse, men visum kan også udstedes ved ankomst. Dog anbefaler vi at man inden afrejse søger visum hjemmefra på denne side: http://www.eta.gov.lk/slvisa/
Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen.

Vaccination: Der er ingen officielle krav om vaccinationer. I forbindelse med vaccinationer opfordrer vi dig til at rette henvendelse til fx:
Egen læge, Danske Lægers Vaccinations Service, Statens Serum Institut, Rejseklinikken eller Rigshospitalets Rejse- og vaccinationsservice for udførlige oplysninger.

Rejseforsikring: Det tilrådes kraftigt at tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker ved sygdom og hjemtransport. Grace Tours forhandler GOUDA Rejseforsikring – check også din egen husstandsforsikring.

Tidforskel: Der er 5 timers tidsforskel på Danmark og Sri Lanka. Ved sommertid 4 timer.

Åbningstider: Offentlige kontorer har generelt åbent fra 10 til 16.30 fra mandag til fredag. Lokalt kan der dog være store forskelle.

Tøj: Som turist er det en god idé at se nogenlunde fornuftig ud – det værdsættes af lokalbefolkningen. Ved tempel- eller privatbesøg er det ikke velset at være i korte shorts eller lårkort nederdel. Temperaturen svinger alt efter hvor du befinder dig, så tag tøj med til både varme og kolde dage.

Indkøbsmuligheder: Der er gode muligheder for indkøb. Der er et væld af souvenirs og andre spændende ting. Husk at forhandle om prisen, da denne oftest ikke er fast. Alt er billigt på Sri Lanka, hvad enten det drejer sig om kunsthåndværk, te, krydderier, film, tøj, eller bøger. Spørg på rejsebureauet for gode adresser.