Rejser til bhutan med Grace Tours

Bhutan – et land der ikke ligner alle andre – det sidste Shangri-La.

I årtusinder lå Bhutan, som et “glemt” land i bjergene, omgivet af stormagterne Kina og Indien. Men i de senere år er landet trådt ud af isolationen og flere og flere finder vej til det lille kongedømme, ligesom landet langsomt vender sit blik ud mod verdenssamfundet. Når I ankommer til Bhutan, oplever I et land, der ikke opererer med vækst i bruttonationalproduktet, men i stedet lægger vægt på det enkelte menneskes lykke og velbefindende for ikke at nævne miljø- samt dyrevelfærd.

Bhutan er verdens mest bjergrige land og ligger i det østlige Himalaya med sne, gletcher og frodige skove og dale. Druk Yul, Tordendragens land bliver Bhutan kaldt, men også rhododendronskovenes land kan landet med rette kaldes. Ufattelig smuk natur krydret med kulturel rigdom i form af gamle traditioner, folklore og religion.

Buddhismen er landets religion og overalt vejer farverige bedeflag i vinden, mantraer fremsiges fra huse og klostre, og stupaer ses overalt. Både i byer og på landet ser man munke og nonner i røde og gule dragter, og i dale og på bjergrygge ligger det ene imponerende kloster og fæstningsværk efter det andet.
Landets flag består af 2 farver gul og orange, som symboliserer hhv. det sekulære og det buddhistiske Bhutan.

Landet byder på unikke og storslåede oplevelser, og I bliver modtaget af en venlig og gæstfri befolkning.

bhutan

Om Bhutan

Fakta

Hovedstad: Thimphu

Beliggenhed: Landet er omkranset af Indien og Kina

Areal: 39.394 km2

Klima: Bhutan har tre forskellige klimatiske zoner med store temperaturforskelle. Mod nordvest er der arktisk klima. I hovedstadsregionen er der tempereret klima og mod syd er der tropisk klima.

Befolkning: 733.643 (2014)

Religion: Buddhisme 75,3%, hinduisme 22,1% samt andre 2,6%

Sprog: Sharchhopka 28%, Dzongkha (officielt sprog) 24%, Lhotshamkha 22%, andre 26%

Styre: Demokratisk konstitutionelt monarki

Valuta: Valutaenheden i Bhutan hedder Ngultrum. Der findes ikke mange hæveautomater som tager i mod internationale betalingskort, kun på de større hoteller. Det kan bedst betale sig at medbringe kontanter i USD eller EUR, som efterfølgende kan veksles til lokal valuta på hotellerne.

Visum/Pas: Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Bhutan. Der er visumpligt for danske statsborgere ved indrejse i Bhutan.

Vaccinationer: Der er ingen officielle krav om vaccinationer. I forbindelse med vaccinationer opfordrer vi dig til at rette henvendelse til fx: Egen læge, Danske Lægers Vaccinations Service, Statens Serum Institut, Rejseklinikken eller Rigshospitalets Rejse- og vaccinationsservice for udførlige oplysninger.

Rejseforsikring: Det tilrådes kraftigt at tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker ved sygdom og hjemtransport. Grace Tours forhandler GOUDA Rejseforsikring – check også din egen husstandsforsikring.

Tidforskel: Der er 4 timer tidsforskel på Danmark og Bhutan. Ved sommertid 5 timer.

Tøj: Som turist er det en god idé at se nogenlunde anstændig ud i sin påklædning – det værdsættes af lokalbefolkningen. Ved tempel- eller privatbesøg er det ikke velset at være i korte shorts eller lårkort nederdel. Temperaturen svinger alt efter hvor du befinder dig, om dagen når solen er fremme er den skarp og varm, men om aftenen og natten er det koldt. Så husk både solcreme og de lange underbukser. Tag gerne flere tynde lag på, så du kan tilpasse det til temperaturændringerne i løbet af dagen og holde dig varm.

Rygning: Bhutan var det første land i verden, der indførte et totalforbud mod at ryge på offentlige steder. Rygning på ikke-offentlige steder er tilladt, og man må indføre 200 cigaretter, dog med risiko for at få tillagt 100-200% i toldafgift.

Indkøbsmuligheder: Der er fine muligheder for indkøb i Paro og Thimphu, men det er som regel ting, der er kørt ind over grænsen fra Indien eller lokalt produceret souvenirs og kunsthåndværk.

Se vores udvalgte rejser til Bhutan