Dansk – Indisk Børnehjælp er en humanitær forening etableret i 1998 med henblik på at gøre en indsats for udsatte piger og kvinder. I Indien arbejder foreningen sammen med forskellige samarbejdspartnere i Tamil Nadu, Karnataka, Maharashtra og i Rajasthan med fokus på hjælp til selvhjælp.

Arbejdet i Indien begyndte i 1999 med oprettelse af et børnehjem for piger. Siden har foreningen udvidet og støtter via sponsorer pigers skolegang og kvinders mulighed for at optage rentefri lån med henblik på start af egen virksomhed. Derudover driver foreningen en børnehave, et uddannelsescenter og et ekstraundervisningscenter for at støtte særligt pigers skolegang.

Siden 2007 har Dansk – Indisk Børnehjælp arbejdet målrettet med solenergi og opført solceller på nogle af de programmer, foreningen støtter. Senest har Dansk – Indisk Børnehjælp i samarbejde med en lokal partner i Tamil Nadu oprettet en skolekøkkenhave for at lære børn og kvinder om økologisk havebrug.

Foreningen ledes i det daglige af en bestyrelse og en række udvalg. Flere lokalgrupper rundt omkring i landet i bl.a. Hobro, Sorø og Mårum iværksætter forskellige aktiviteter.

Se evt. mere på http://danskindisk.dk/