Grace Tours blev i 1991 grundlagt af Karen Stigsen og i 1997 udvidet med medejerskab af Chalukya Grace Tours, Indien.

Siden da har holdninger og begreber, der nu kendes under betegnelser som ansvarlig/bæredygtig turisme, økoturisme osv. været et selvfølgeligt udgangspunkt for vores måde at arrangere rejser på. For os er det både naturligt og indlysende, at andre lande og kulturer skal mødes med respekt og ansvarlighed, både økonomisk, socialt og hvad angår miljøet. Enhver form for ansvarlig turisme må indebære, at den er til glæde og gavn for både turisten og lokalbefolkningen og belaster det naturlige miljø og den lokale kultur mindst muligt. Smukke og spændende steder i verden skulle gerne blive ved med at være det. Det er jo derfor vi rejser!

Allerede i 1989 introducerede vores sydindiske samarbejdspartner de nu meget populære ture med husbåd, der på enestående og miljøvenlig måde bringer turisten i tæt kontakt med både natur og lokalbefolkning i Backwaters i Kerala.

Vi har valgt vores lokale samarbejdspartnere med stor omhu og via personligt kendskab, og dette nu mangeårige samarbejde er en garanti for vores kunder. Vi ved, hvem og hvad vi sender vores rejsende ud til. Vores ansatte har rejst vidt og bredt og er hver især specialister på deres område.

Vi bruger fortrinsvis lokale turoperatører, guider og chauffører, og vi anbefaler og benytter så vidt muligt lokalt ejede hoteller, resorts, homestays og restauranter. Vi arrangerer besøg på lokale markeder således, at den økonomiske fordel er størst mulig for de enkelte lokalsamfund. At ansætte blot én lokal betyder, at en hel families levevilkår forbedres. Med flere ansatte får et helt lokalsamfund mulighed for positive forandringer til glæde for både dem og os. Vi vælger om muligt hoteller, der arbejder ud fra bæredygtige principper både på det sociale, økonomiske og miljømæssige område.

I Sydindien har vi oprettet en “Driver’s Fund”, der sikrer de fastansatte lokale chauffører en minimumindtægt og samtidig giver dem sygesikring for sig selv og deres familier. Samme sociale sikkerhedsnet gælder for de fastansatte på vores eget naturvenlige ø-resort “Our Land” i Keralas Backwaters.

Vi forsøger at møde lokale kulturer på deres betingelser og opfordrer vores rejsende til at gøre det samme. Vi er til rådighed med detaljerede oplysninger om rejsemål til vores kunder og har en række anbefalinger mht. takt og tone i de forskellige kulturer, så alle møder foregår i gensidig respekt.

Vores grupperejser er generelt begrænset til et mindre antal deltagere, så den enkeltes oplevelser optimeres og de negative påvirkninger af turismen samtidig minimeres. Især i udsatte natur- og kulturområder der dette vigtigt. Ligeså tilslutter vi os på vores trekkingture den holdning, at ”det eneste, man bør efterlade i naturen, er sine fodaftryk” – og som sådan har vi valgt vores turoperatører!

Vi mener, at ansvarlig turisme ikke blot er nødvendig men også mulig uden at gå på kompromis med oplevelser i verdens natur og kulturer.

Eventyret Lever…