Kaffeplantager på Malabarkysten til gavn for økosystemet

Hvor kommer din kaffe fra?

 

Hvad er fundamentet for din frysetørrede kaffe eller nespresso kapsel?

 

Vi indtager så mange ting, vi slet ikke aner, hvordan er blevet til eller hvor stammer fra. Måske fordi vi ikke rigtig kan bære tanken om, at produkterne måske ikke er så rene, sunde og miljøvenlige, som vi kunne ønske?

Nu kan man i Danmark købe en kaffe fra Indien, der ikke alene smager godt men også kommer med ren samvittighed. I mange år har kaffedyrkningen på Malabarkysten i Sydindien været en trussel mod naturen, idet der blev fældet meget af den naturlige skovvækst til fordel for sparsom beplantning af – for områderne – eksotiske planter.

Dette er selvfølgelig gjort med profit og masseproduktion for øje, idet kaffesorterne, der trives bedst under direkte sol, også er dem, der giver størst afkast. Resultatet var dog forstyrrelse af økosystemet og derfor er mange kaffebønder i området nu gået ind under øko-certificeringens krav, der blandt andet betyder, at de er gået tilbage til at dyrke kaffebønnerne under den naturlige bevoksning.

 

 

Det glæder selvfølgelig os, der elsker bæredygtighed – og ikke mindst KAFFE! Ligeledes glæder det os, at vi kan finde Malabar kaffen på hylden i vores lokale Irma og at vi har mulighed for at invitere jer til at opleve, hvor kaffen har sin oprindelse blandt andet på rejserne ’Sandeltræ og kokosnødder i Karnataka og Kerala’ og ’Poetiske Kerala’.

For os, der elsker god kaffe, har det alle dage været magisk at sidde med en kop i hånden og kigge ud over kaffeplantagerne fra et af træhusene i Wayanad i Kerala.

 

Eventyret lever!

Grace Tours
Rejsebureau med sjæl

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply