varanasi - ganges

Få direkte billet til himlen – tag til Varanasi og bad i Ganges floden

I følge hinduerne bliver ens synder tilgivet og ens afdøde sjæl sikret en direkte billet til himlen, hvis man bader i den hellige flod Ganges ved Varanasi.
Fra sit udspring i 3.140 meters højde i Himalaya-bjergene – hvor hinduguderne siges at bo – løber Ganges 2.506 km igennem både Bangladesh og Indien før den munder ud i Den Bengalske Bugt, hvor den det sidste stykke danner et floddelta, der strækker sig mellem 322 og 600 kilometer i bredden.
For en hindu er ingen by så hellig som Varanasi og ingen flod så hellig som Ganges. Hinduer mener, at Ganges er en flod med egen bevidsthed, Ganges er en selvrensende gudinde og renselsesprocessen bliver overført til de badende. Derfor bader tusinder af mennesker i Ganges, mens de fremsiger bønner og drikker store slurke af flodvandet.

Langs Ganges bredder byen Varanasi sig ud. Varanasi, med over 1.500 templer, bliver også kaldet Shivas by, den er hinduernes helligste by og her finder man omkring 100 store badetrapper (Ghats) med hver deres betydning. Der er blandt andet to kremerings-ghats, hvor de efterladte brænder deres kæres lig. Det, at brænde et lig og smide asken i floden, hvor pilgrimmene jo samtidig beder og bader, sikrer den afdødes sjæl en direkte billet til himlen. Hvert døgn brændes 200-300 lig i fuld offentlighed på de hellige trapper, der fører ned til Ganges. Ilden, som hentes fra et bål, der brænder året rundt, siges at have brændt uafbrudt de seneste fem tusinde år.

Man kan nemt via hotellet eller på egne forhandlingsevner (via hotellet anbefales) få en sejltur i en lokal båd langs ghatene. Her kan man så få et fuldt udsyn over dagligdagen på dette, det helligste sted for over en milliard mennesker og den tredje største religion i verden.

Hinduerne har et afslappet forhold til døden. Mens ligene brænder, danser og synger familierne tæt på bålet, for efter en begravelse i Varanasi er det ikke tid til sorg, men til glæde.

Varanasi er et sansebombardement med input fra alle sider; de hellige køer går frit omkring blandt biler og rickshaws og i byens smalle sidegader tilbyder gadesælgere indisk te, brød og indiske specialiteter til nærmest ingen penge.
Ca. 10 km fra Varanasi ligger ruinerne af Sarnath. Stedet, hvor Buddha skulle have holdt sin første prædiken for over 2.500 år siden. Byen er en yndet pilgrimsdestination og mange buddhister fra andre lande end Indien, fx Burma, Japan og Thailand, har her bygget templer i deres egen lokale stil, så Sarnath er et fantastisk sted at se på alskens former for buddhistisk arkitektur.
Besøg Varanasi, Sarnath og andre Nordindiske oplevelsesperler via linket:

http://www.gracetours.com/produkt/klassisk-nordindien/

Eventyret lever!
Grace Tours

 

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply