Ayurvediske behandlingsformer

Målet med ayurvedisk behandling er at optimere det enkelte menneskes fysiske og mentale velfærd og samtidig sikre det bedst muligt mod fremtidige sygdomstilfælde.

Et væsentligt element i den ayurvediske behandling er klassifikationen af patienten i forhold til visse fysiologiske grundtyper, der i det ayurvediske system besidder særlige kropslige og mentale kendetegn. Denne inddeling foregår hovedsagelig på baggrund af almene konsultationer og samtaler med den ayurvediske læge, som dernæst ordinerer en behandling specifikt til den pågældende person.

En ayurvedisk behandling omfatter ofte medicin baseret på planteekstrakter kombineret med diæter, legemlige øvelser (yoga) og/eller massage. Den ayurvediske massage adskiller sig markant fra øvrige massageformer ved anvendelsen af medicinske olier og ved, at massøren ofte anvender fødderne for at kunne udføre længere og mere kontrollerede strøg og tryk. En ayurvedisk massagebehandling forløber typisk over et par uger, og de anvendte olier og massageteknikker udvælges nøje af den ayurvediske massør. Herved sikres, at muskelinfiltrationer samt eventuelle sene- og ledskader afhjælpes i den rigtige rækkefølge, så den genvundne styrke og smidighed understøtter behandlingen af dybereliggende infiltrationer eller skader.

Ayurvedisk massage er særlig velegnet til at afhjælpe ryg- og ledsmerter og sportsskader og har været brugt mod følgevirkninger fra arbejds- og trafikulykker som eksempelvis piskesmældskader. Derudover bruges ayurvedisk massage som et effektivt middel til reduktion af stress og som stadig mere populært rekreativt tilbud. Ayurvediske behandlinger understøttes fint med yoga.

Under et ayurvedisk behandlingsforløb er der tre overordnede faser alle gennemgår; forberedelse, udrensning og genopbygning af kroppen. Alt efter tilstanden af dine doshaer, så kan den type behandlinger, du får under de tre faser, enten være anderledes eller ens med andre under behandling. Det bedste vi kan anbefale er, at du har tillid til lægen og terapeuterne undervejs og er åben overfor de behandlinger, du får. Her følger dog en generelt gennemgang af de behandlinger, du kan komme til at opleve.

 

kaddapuram 059

 

BEHANDLINGSFORMER

Alle behandlinger udbydes ikke nødvendigvis hos alle behandlere og kan variere lidt. Behandlingerne bliver tilpasset den enkelte og ændres, som behandlingen skrider frem, og kroppen begynder at reagere positivt.

Hver behandling indledes med en massage med medicinske olier, hvorefter den egentlige ayurvediske behandling finder sted. Din terapeut udvælger i samråd med enten Dr. Unni eller en anden ayurvedisk læge, hvilken af de nedenstående behandlinger du på det givne tidspunkt i dit forløb vil få størst muligt udbytte af.

Abyangam

Massage med olie baseret på lægeurter. Massøren bruger hænderne. Velgørende og afslappende behandling. Gavner blod- og lymfecirkulation, god mod ledsmerter.

Chavutti Uzhichill

Massage med lægeurtebaseret olie. Massøren bruger hænder og fødder. En dybere massage, der afhjælper spændinger i kroppen, muskel- og ledproblemer.

Kadivasthi

En behandling hvor varm olie hældes på et område af rygsøjlen, der holdes inde af en ring lavet af en urtebaseret dej. Behandlingen reducerer smerte og betændelsestilstande, udrenser og forbedrer blodcirkulationen omkring rygsøjlen – der hvor der er brug for det for eksempel lænden eller nakken.

 

kadi-vasti-ayurveda4

 

Kizhi

Behandling, hvor poser med specifikke lægeurter opvarmes i lægeurtebaseret olie og presses mod kroppen samtidig med en blid massage. Artritis, betændelsestilstande og stivhed i kroppen.

Dhara

Lægeurtebaseret olie eller kærnemælk (Thakradhara) hældes over panden i en kontinuerlig strøm. Særdeles effektiv mod stress, hudproblemer og hormonel ubalance. Løser op for spændinger og giver en bedre søvn.

 

AY-01PS

 

Pizhichill (oliebad)

Lunken olie påføres hele kroppen i en rytmisk massage. Meget forfriskende. Virker beroligende på nervesystemet og hjælper mod stress

Svedana

Denne dampbehandling giver kroppen mulighed for at svede ophobede giftstoffer ud. Behandlingen afhjælper også muskel- og ledsmerter og giver huden en smuk glød.

Udvartana

Massage med lægeurtebaseret pudder, der stimulerer nervesystemet, øger blodcirkulationen og fjerner fedt. Gavnlig hvis man vil tabe sig.

 

udvartana(1)

 

Vasti

Lægeurtebaseret lavement i kombination med indtagelse af urtete, honning, mineralsalte etc. Meget effektiv mod alle nervøst betingede lidelser og fordøjelsesproblemer.

Nasyam

Lægeurtebaseret væske, der hældes gennem næsen for at rense bihulerne. Effektiv ikke blot mod bihulebetændelse, men også migræne og andre former for hovedpine.

 

Læs mere om ayurvedarejserne her

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.

Leave a reply